Wednesday, June 23, 2010

:: J.A.U.H ::

hai sahabat2 ku...
ermm agak lame juge aku x mengupdatekan blog ni..memandangkan kegersangan idea dan juge ketiadaan mase memaksa aku utk membiarkan saje blog ini lesu tanpa tenaga baru...
ape yg pasti, lepas je korg bace entry ni, aku sudah tidak lagi berada di alam maya selama.. [ermm aku sendiri xpasti berapa lama] SBB?? ermm sbbnye adalah.. aku da x menggunakan lagi khidmat en 'Blue Bear' ni. hihi.. dgn ketiadaan lappy jadi aku membuat keputusan utk terminate saje khidmat beliau.. sori en 'Blue Bear'..

[sebenarnye aku da agak lari dr tajuk pd pembuka entry ni]

ok, let me start.... ermm cmne nk start ek..huhu..[sengal!] ok.. lately ni, byk benda yg berlaku dlm diari kehidupan aku sebagai seorang yg bernama manusia. drpd single hingga da ade Dr. Cinta, drpd seorg penganggur kpd seorg yg menpunyai kerjaya (walaupon hanya kerani cabok!hihi), aku tetap bersyukur dgn setiap yg Allah da tentukan utk aku.. apa yg aku sedar ttg kehidupan ni, aku tidak keseorangan. aku masih punya keluarga, kawan2 (mcm korg!), dan Dr. Cinta yg sentiasa ada di kala aku gembira dan sedih, senyum dan ketawa, sedih dan menangis, dan the best part is, segala2nya buat aku rase sgt dihargai...thanx guys for always being by my side!

Julai..bulan pemergian.. hah! bunyi mcm suspens je ek..hihi.. my best buddy, cik SITI akan terbang jauh ke sarawak kerana tanggungjawab beliau sebagai seorang guru.. ( da mcm xcukup 12 buah negeri kt semenanjung ni ek KPM nk hantar dia ke sane!) ermm mulenye, quite surprise jugak sbb ktorg cume acah2 je dia dpt kt sane.. tp nmpknye beliau da mule menerima kenyataan tersebut, hihi.. xpe babe. aku tau ko kan survivor..campak je kt mane2 ko mesti bole hidup! cume pesan aku, jgn nangis2 kt sane nnt tau, sbb aku jauh dr ko nk pinjamkan bahu..ngeeee... kamu jage diri baik2 kt tempat org ok! ko da janji nnt wedding aku ko balik semenanjung, so ko jgn mungkir janji tau babe! i'll be missing u, darl..pasni ntah bile pulak kite bole lepak2 kt tmn layang2, tmn dagang wif CKT feveret kite tu, jalan2 merambu kt tgh2 KL..hhmm, i'll miss that moment too!! [dah babe! kesat airmate ko tu, malu ofismate ko nmpk.. ahaks!]

DAN AKU PULE!!! aaahhh sungguh xku sangka aku juga akan pergi jauh dr Johor dan KL!! jauh dr kawan2, jauh dr family, jauh dr Dr. Cinta!!! sume tu berlaku tiba2 bila hp sony ericsson K530i aku tu berdering.. panggilan dr no yg aku xpasti..

en. dlm talian: helo, boleh saye bercakap dgn cik normala?

saye yg sopan: ye saye bercakap.

en. dlm talian: saya buat panggilan dr ibu pejabat MARA, nk bt pengesahan betul ke cik normala pernah melalui temuduga sebagai tenaga pengajar MARA?

saye yg sopan (time tu da + nervous): ye betul. kenapa ya?

en. dlm talian: ok begini cik, kami ingin menawarkan jawatan tersebut kepada cik dan akan berkhidmat di KOLEJ PROFESIONAL MARA, SERI ISKANDAR, PERAK.

KEBABOOOMMM!!!!! seriously time tu kaki, tangan, lutut sume menggeletar.. aku berjaya akhirnya!! aku time tu rase nk menangis tp aku control je sbb aku masih berada dlm talian bersama encik tersebut + aku tgh drive. lepas bersosek2 dgn encik tersebut, aku terus sampaikan berita gembira ni pd AYAH aku, family, Dr. Cinta, dan sabahat2 terhampir.. Alhamdulillah, aku bersyukur dgn kurniaan-Mu Ya Allah... Kau perkenankan doa aku setiap hari, dan aku pasti ayah juga antara org yg xpernah putus mendoakan itu untuk aku. peh aku speechless, terharu, sebak dan mcm2 perasaan yg susah utk aku gmbrkan.

to make it short (sbb aku pasti ade yg akn merungut bile bace entry aku yg panjang ni) aku akan report duty 1hb Julai 2010. meaning today is my last day to work here as a clerk.. happy to hv been here, tp aku pasti ade tempat yg lebih sesuai utk aku. so esok, aku mule kelam kabut nk buat semua preparation.. cari uma/bilik sewa, service keta, packing sume barang2, itu dan ini. ape yg pasti, aku sgt sedih mahu meninggalkan KL yg hampir 4 tahun aku berada di sini.. meninggalkan anak2 buah yg cumel (kakak sofiya n adik surayya), cik sahabat (cik azie), Dr. Cinta terutamanya.. aduhh... aku harap aku kuat tinggal berseorangan di Perak sana..kepada CIk Azie, ko jgn sedey..sori sbb aku tinggalkan ko kt KL...aku n siti xde, ko jgn nakal2 ok?? (ngeee...ktorg yg ajar ko jd nakal kan sbnrnye??hiks...!!) dun wori babe, once a month aku mesti turun KL..jgn sedey, jgn nangis..anything juz text or gv me a call ok babe!.. do keep in touch ok!

kepada Dr. Cinta... ermmmmm (I'M SPEECHLESS!!) sayang, pls keep trust on me, n i'll do the same.. nothing will change my heart, my feelings towards u, ok baby?? i luv u more than anything... (aku xnk nangis!!)

aku harap aku x JAUH dr kalian semua walaupon jarak memisahkan kita beribu batu... luv u all, guys....

3 comments:

azie said...

x mo nanges tapi aku sgat sdey... beb, PERAK tue dekat je tau.. mst slalu trun ke KL.. plus ur DR CINTA n family is still hear...
hikss.. sdey nt office hour ku sunyi tanpe YM mu.. cepat beli lappy baru... Im gonna miss u beb... T_T

Vee-v said...

im speechless..!!
dah! ko wat aku tacing! aku benci!
aku geram! mne taw aku tgh kesat air mata? bunguks!! hate that..=(
aku akn rendu semua aktiviti kte..
pluss aku da jauh ni korg jgn nk mcm2 okeh! jgn nk mms tmpt2 kte port tu okeh..nti ko wat aku nges dan nges..
good luck babe!

:: ChEQaLA :: said...

baru sekarang aku sempat nk reply komen kamu berdua! ngee.. dah xmo sedey2, aku da selamat berada jauh di tempat org..xlame lagi cik ct pule..be strong gurl! miss n luv both of u ok!