Monday, December 27, 2010

::pre wedding photoshoot::

ermm.. saje nk kepoh2 pasal unplanned pre wedding photoshoot aku ni..hihi..
btw aku n mr fiancee xmerancang pon nk bt pre wed bagai.. tp disebabkan kami punye mr cameraman sgt sporting dan suke melayan kami berposing, jd impian itu akhirnya terlaksana....
the outfit wif white shirt and jeans is located at sentosa island, singapore... and me wif purple kurung + scarf and also purple shirt (my mr fiancee) is located at dataran kluang, right after interviewed at pejabat agama kluang... (asal bole je ek...ngee)
credit to mr cameraman, khayun for this superb and awesome shoot!
hoyeeaahhh!!


mr fiancee saye mmg suke senyum begini kalo amik gambar..ngee..

like this pic...!

nice view, nice technique and nice editing.. (and ofkos nice models..ngee) gud job bro..!

really damn love this pic.............!!! i fall in luv with this pic.....

pic ni nampak sangaaaatt sweettt.... i like berganda2... :D

** back to school **

Assalamualaikum... :)
hi there..! cuti sekolah da nk habis.. in fact aku pon da mule bekerja hari ni setelah bercuti selama 3 minggu ++...
rase mcm kejap je mase bercuti..
maybe sbb aku bz for my wedding preparation kot.. hihi..
hari ni masih duduk bersantai di ofis, ade la meeting jabatan for action plan dis semester n so on..
being a subject leader for marketing dis semester, to replace kak liza who is no longer teach marketing...(mujur aku x ajar subjek baru semester ni..weee)
next week (4-7/1) registration for new students, and 6/1 for old students...
mood masih lagi bercuti, tp apekan daya, keje kena kuat....
duit perlu untuk makan, minyak keta, especially for my wed... huhu..
selamat bekerja mala!
^_^

Wednesday, December 15, 2010

senyum...

petang td mr. fiancee call..
"sayang, da boleh kawen da.. org da buat HIV test.."
aku senyum je bile dia ckp cmtu.. excited jugak rupenye mr fiancee aku tu nk bernikah.. igt aku jek yg excited terlebih..hihi..
mr fiancee buat permohonan nikah di wilayah persekutuan..kesian jugak kt dia terkejar2 kt sane... dengan keje lagi, nk settlekan permohonan nikah lagi..
aku kt sini da siapkan sume dokumen, sume dah diisi... appointment dengan imam jurunikah pun dah dibuat.. cume tinggal saksi borang je ayah xtentukan lagi sape orgnye... ermm xpela tu, appointment pon sabtu petang... tunggu mr. fiancee pulang ke kampung dr kl..
esok ke klinik gigi nk g cuci gigi..
luse g klinik lagi utk buat ujian HIV test lak..
ermm xsabar.... pejam celik rase cepat je mase berlalu...
:)

Tuesday, December 14, 2010

:: x.t.v.t ::

finally, i safely arrived at my hometown which the most place that i missed so much!!
after a long journey from seri iskandar - pangkor island - cameron highland - kl for a great gugurl vacations with cik azie, cik ct, cik kenit, cik dina n cik angah..
[ thanx u ols for the great moments ]

snorkeling time... :D

on top of kellies castle roof..... :D

[ pix at cameron highland is not in my record as my camera bateri was 'kong' oredi..huhu]

after all of this suke2 time, now focus on the serius thing that i shud concentrate more since there is another 2 months ++ for my big day.. pejam celik pejam celik the time is almost close to come... haaiihh so many thing which not settle yet... [pening kepala]
last week [11-12/12/2010], my mr. fiancée n i was attended a 'kursus perkahwinan' at zura's academic, bangsar.. the favourite place that celebrities alwez to attend the kursus. but unfortunately there is no celebrities pun yg attend the kursus on that day... [bukan musim artis berkahwin kot..huhuhu]
very pack time, bored and interesting mixed all together..
finally berjaya jugak 'grad' on time..hihihi..
[ALHAMDULILLAH.....]

dis week, here in home... bz for preparing all kind of documents to submit to jabatan agama daerah..
my mr. fiancée will take leave as well [next monday n tuesday]...
1. fill up the application form
2. preparing all document [ic lah, wali, saksi..haaiihh byknye]
3. meet imam jurunikah
4. HIV test
5. submit application form to jabatan agama daerah
[rumit jugak nk kahwin ni rupenye ek...ngeee]

next sunday pulak, shopping for the 'hantaran' [baru beli 3 jek last month..huhu, byk lagi nk kua duit nih...]
and also for pre wedding photoshoot! the most activity which i love and wait for that! ngeee....
sementara cuti panjang ni, so many thing to do... sabar ajelah...

YA ALLAH, PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN HAMBA-MU INI.........



Thursday, December 02, 2010

hooyeehhhh cuti bermula..!!

ahaaaa......!!!
xnk taip byk...
cume nk btau...
esok last keje...!!
pastu nk bercuti panjang... ngee..
time cuti ni mcm2 nk bt especially preparation for my big day.. *wink*
xsabar nk bercuti... na balik kampung....!!!

BIG SMILE......................... :D

Sunday, November 21, 2010

kasi pulun!


there is another 2 weeks left before holiday start..
time2 ni la kebizian melanda nk pulun marking assignment students aku ni..
ade 2 kelas marketing ( 45 org) and 1 kelas marketing planning (14 org)..
so is about 60 script of assignment yg nk kena siapkan marking by end of this week!!
hhaaaddooiii byknye keje!


redo test Marketing (HND 1A & 1C)


nk confirm betul2 jawapan diorg ni..huhu..kena google dulu!


one of the assignment yg tgh dlm proses menanda..


ni la muke lecturer yg kebusanan marking assignment..huhu


antara assignment marketing n marketing planning yg dah siap ditanda..huhu..


pulun jangan xpulun!!

Saturday, November 20, 2010

here in Kuala Lumpur..

aku ni..
title macam xbiase dok KL lak kan..hahah
as usual, every weekend go back to KL..
Perak-KL bagi aku dah macam pegi kampung sebelah jek..
lepas keje semalam, balik uma siap2 terus gerak..

one incident happened in friday evening..
ggrrrr...aku majuk + hangin same encik tunang!!
nk g mancing xbtau same aku!!
mujur saje encik sabahat n isterinye ade bersama, kalo x mau rajuk aku sampai ke pagi kot!
tp rajuk terubat bile encik tunang berjaya mengail siakap seberat 2kg..hihi..
tu pon nasib2 dpt di masa2 kecederaan..hihihi..
well done!

lepas g mancing, g kedai makan utk bersantap hasil tangkapan
lalu encik tunang dan encik sahabat terus ke tempat keje
aku berniat nk check in rumah cik sahabat di pantai dalam..
tp kesian si isteri encik sabahat ni seorangan di kuarters
so aku decide utk menemani beliau...
so i'm here...
bangun seawal 8pg utk menanda asignment student..
haihh betapa besar pengorbanan utk mereka...
[da mcm lari tajuk]

aku cume nk btau yg aku ade kt kl je ni!! ngee...

Thursday, November 18, 2010

~ mahu ~

terasa seperti mahu menulis... (kalo kt cni kategori menaip la kot)
tp xtau nk menulis ape..
BOLEH CAMTU??!!
hahahhaha...

td aku g maybank batu gajah, g bt atm kad yg tercicir ntah kt mane..
semalam nk g withdraw, tgk2 kt xde..
haaiihh ape jenis careless aku pon xtau..
elok je kena bebel same encik tunang semalam..
back to the point, tibe kt kaunter aku mintak form utk replace kad..
selesai sume urusan, verifier tu tanye kt aku..
"kad cik kenapa, hilang ye?"
"yela kot rasenye..sy pon xigt, sedar2 semalam kad xde..tp aritu ade deposit duit kt cni, xtau la kot tercicir.."
"ntah2 tersangkut kt mesin kot..nama cik sape td?"
[sambil tgn dia dok tercari2 kt sebuah buku..aku pon xtau buku ape]
"normala mohd hassan"
"haaaaa..ni name cik ade dlm rekod saye..kad cik ade sangkut dlm mesin tu..laaa kesian cik, dah rugi rm20 utk bt kad baru.."
[senyum je encik misai tu kt aku]

gggrrrr bengang sungguh aku..!! cmne aku boleh x ingat last aku deposit duit kt situ.. nape aku xtanye jek dulu kt kaunter tu dulu ek!!
haaiihh xpasal2 rugi rm20... bole beli tshirt seed yg mcm aritu kot dengan rm20 tu!

moral of the story: lepas ni kalo nk deposit duit, tekan jela nombor akaun. bukan susah sgt pon.. da la awk tu pelupa cik normala.....


Friday, November 12, 2010

:: Az@MaLa ::

waahhh.... sangat lame aku x update blog ni..!!
dek kerana kebizian dengan tanggungjawab mendidik anak bangsa serta tugas2 hakiki yang lain..
tp walaupun dlm kebizian itu,
And now....

I'M SUM1'S FIANCE...!! ngeee...31 oktober 2010 ~~ tari
kh pertunangan kami..
aku xnk tulis panjang2, tp yg pasti aku sgt2 bahagia dgn dia..
xsabar nk tggu bulan 3 utk bergelar isteri kepadanya, dan juga sebagai RAJA SEHARI..
thanx NORAZAM JAMAR for being part of my life..


I LUV U WITH ALL MY HEART.....

ayah & makcik..

on my day






Tuesday, August 17, 2010

:: kalo lah aku dot dot dot ::

haihh.. angin ape ntah agknye yg melanda aku mlm ni...
xmau lelap pulak mate ni..
penat aku berguling2 cari mood nk tdo..
tibe2 terpandang cik lappy yg sedang termenung di atas meja cumel itu..(pehh mcm la bole nmpk lappy tu dlm kegelapan bilik tanpa cahaya..ahaks!)
berniat utk menulis..



lantas terfikir, kan best kalo aku jadi lappy ek??
org akan usung aku ke mana2.. jadi sahabat karib kepada tuannya..
pagi petang siang malam asyik dgn aku..
lagi2 kalo tuan aku tu kaki layan tenet, hhmm macam2 aku bole tgk..ngeee...
tp xbest jugak, kang nnt mule la asyik kena virus jek. pastu kena format..hhmm xbest2...

pastu aku terfikir lak, cmne kalo aku jadi cermin ek??
mesti aku akan gelakkan org yg suke perasan cantek posing2 depan aku..
mmg aku akan bahan dia cukup2, dua ploh empat jam! ahaha..
peh kalo betul cantek kompem aku puji punye..
ni kena lak stok2 yg kunun cantek padahal perasan tahap dewa..
adeii mmg xbole blah.. pastu cakap sorg2 depan aku..
kalo la aku bole bercakap, sure da kena kutuk punye la..ahahaha!
isshh xbole gak jd cermin.. mesti nnt aku jd mangsa tumbukan atau balingan oleh insan2 yg nk melepaskan geram..
kalo aku pecah, maka berakhirlah khidmat aku sebagai 'seorang' cermin.. hahaha

ermm jadi ape ek best??
haaa.. jadi burung la.. lagi2 tgh mood nk balik kampung...
lebarkan sayap n terbang ke mana yg aku suke...
kalo rase nk balik kampung, aku balik kampung..
kalo rase nk g KL, aku g la KL..
kalo rase nk g sarawak tgk cik sahabat, sanggup juge aku ke sana..
tp mesti lenguh ketiak kan asyik dok berkepak je.. jauh kot perak dgn tempat2 yg aku sebutkan td..isshh!
plus kalo aku kena lastik dgn budak2 yg noti2, habis la aku...
ermm xboleh2... cancel jd burung!



haaa... jadi harimau ok gak kan??
AAAAUUUMMMMMM...!!!

makan budak!! hahaah..gile...
harimau kan garang... bole la aku merimau kt dalam kelas kt student2 aku yg suke sgt xdtg kelas tu!
isshh xmakan ajar tul la diorg ni.. kalo aku jd rimau mesti diorg gerun... auu!! GERUN KE???
gerunnye dgn cik rimau yg cumel..ahahha...!
isshh xsesuai la aku jd rimau, mmg luaran aku nmpk garang, tp dalaman aku bukan yg sebegitu.. ngee.. maklumla, dlm hati ada taman..

iissshh ape yg aku melalut nih!

dah, aku xnk jadi pape..
I LOVE BEING MYSELF..
AND I DUN NEED SUMBODY TO MAKE ME SUMBODY..

aku bersyukur dgn asal kejadian yg Allah da ciptakan untuk aku..
sempurna sifat, diberikan akal fikiran yg waras, dikelilingi oleh org yg menyayangi aku..
apa lagi yg aku harapkan dlm kehidupan??
hanya kebahagiaan dan kasih sayang dari korg yg aku harapkan...
TRULY SPEAKING, I MISS BOTH OF MY BFF..

sorg jauh di sarawak n sorg pula terpinggir di KL..
hhmm kalianlah gula jantung saye...
u take a very gud care of urself ya fren!
luv both of u girls...
(sob..sob...sob.. hidupku sunyi sendirian di perak tanpa kamu berdua)


DAH.... AKU NK TDO!




Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan.....

Syaaban melabuhkan tirainya..
Ramadhan pula menjelang..
Alhamdulillah aku masih diberi kesempatan utk menyambut lagi Ramadhan yang penuh rahmat ini..
Peluang yg dtg hanya setahun sekali.
Tapi, Ramadhan kali ini aku sambut dgn penuh debar, penuh emosi, dan penuh syahdu.
Pertama kali berpuasa diperantauan seorang diri tanpa keluarga dan insan yang tersayang..
Aku seorang diri jauh ditempat orang.. segalanya aku lalui sendirian..
Sedihnya bila mengenangkan untuk kali ketiga Ramadhan disambut tanpa insan yang ku panggil EMAK...
Sayu hati bila mengenangkan tiada kejutan bangun sahur olehnya, tiada masakan juadah berbuka olehnya..
Kini segalanya kuuruskan seorang diri.. tanpa EMAK yang mmg telah pergi menghadap Penciptanya.. tanpa ayah yang berada jauh di kampung halaman, tanpa kakak2 yg masing2 bersama keluarga mereka, tanpa sahabat2 yang masing2 dengan kehidupan sendiri.. dan tanpa insan tersayang disisi...
tabahlah wahai hati..moga kau terus kuat untuk menghadapi ujian ini.. segala ujian itu pasti ada hikmah dan kebahagiaan yang tersembunyi
Semoga Ramadhan kali ini memberikan segala kebaikan dan rahmat daripada Yang Maha Esa, amin.... Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kita semua...

Salam Ramadhan Al-Mubarak....

Thursday, August 05, 2010

:: aku kini seorang guru ::

wallaweh....
lamenye aku x update entry..
sekarang tgh dok bizi masuk kelas..
tiap hari dok fikir ape aktiviti yg nk dibuat dlm kelas utk tarik minat student utk belajar..
ermmm aku ni da la x sekreatif tenaga pengajar yg lain..
maklum lah, ilmu n pengalaman mengajar baru sebulan..
hahha..
tercari2 method yg sesuai utk proses pembelajaran n pengajaran..
ape lah agaknye ek...

student???
ermm so far ok la...
ada yg aktif, ada gak yg pasif dlm kelas..
yg xdtg kelas tu, jgn cakap la..setiap kelas yg aku ajar mmg akan ade masalah attendance..haaiih
mentang2 la diorg ni belajar free, ujung bulan dpt elaun...
suka suki xmo dtg kelas..
[erkk...dulu aku pon 'rajin' gak ponteng..ngeee]

ermm hopefully aku dpt jd tenaga pengajar yg mampu tolong anak bangsa aku..
sekarang, aku da mula suka utk mjadi seorg guru...
cita2 yg xpernah aku impikan...
tp rezeki aku di sini...
insyaAllah... :)

Wednesday, July 14, 2010

:: antara cinta & airmata ::

aku rasa lemah..
aku rasa xberdaya..
aku rasa xmampu untuk berdiri teguh apabila dugaan ini datang lagi..
ye benar, dugaan tu adalah salah satu cara Allah mahu menguji hamba-Nya..
tp saat ini aku benar2 belum kuat untuk dugaan ini..
dugaan yang buat aku tersepit..
semuanya aku sayang, semuanya adalah kekuatan utk aku teruskan hidup..
tapi, haruskah aku yg menjadi korban??
haruskah aku yang harus dinilai serta dipersalahkan??
aku perlukan mereka, aku xmahu kehilangan mereka..
bolehkah mereka faham tentang diri aku??
bolehkah mereka faham isi hati aku??
xlayakkah utk aku punya kebahagiaan utk diri aku??
aku xpunya sesiapa kecuali mereka..jadi aku mahu sentiasa berkongsi gembira bersama mereka..
salahkah aku berbuat begitu?? salahkah aku untuk mempertahankan cinta aku??
aku perlukah cinta mereka untuk teruskan hidup, aku perlukan kekuatan mereka untuk aku terus teguh, dan aku perlukah semangat mereka untuk terus bernafas..
Ya Allah..aku tau Kau telah aturkan jalan hidup untukku.. maka dengan itu aku mohon pada-Mu, Kau permudahkanlah segala urusanku di bumi-Mu ini Ya Allah..
Kau lembutkanlah hati mereka semua..
Kau bantulah aku, berikanlah kekuatan itu untuk aku berhadapan dgn mereka..
aku xmahu sendiri, aku takut untuk sendiri..
aku takut kehilangan org yg aku cinta, dan aku juga xmahu kehilangan cinta dan kasih syg dr mereka...
permudahkanlah segalanya, Ya Allah..
kerana aku tahu, Kau sentiasa ada bersama hamba-Mu...

AMIN....

Wednesday, July 07, 2010

saya di sini..!

TAAADAAAA..!!!

haha terkejut x aku ade entry baru?? ngee.. saje je lepak kt cni lepas pulang dr keje (maklumla sejak2 terputus hubungan dgn dunia maya ni). plan asal nk byr bil tepon je, jd bile dah ade peluang, jenguk la sebentar di cni..

dah, xmo cite panjang2.. about my new life here in Perak, well2... so far everything is fine, everything is gud..hopefully berterusan la begitu sepanjang aku di sini..

new student is just registered yesterday (6hb july). i got 21 mentees for this semester, whose they all from PIP student. so aku kena la jage 'anak2' aku ni sampai la ke hujung semester. old lecturer pulak akan register esok (8hb july). n for class, i'll be lecture marketing n marketing planning subject for HND student (luckily 1 of this subject is my favorite subject dulu ok!). plus senior lecturer yg ajar subject yg sama dgn aku ni very helpfull.. diorg byk guide aku before start class ni..berdebar??? ermm jgn cakap la..but i'm sure i'll do my best dear!

for my bff yg da nk fly minggu depan tu, cepat2 la packing barang2 kamu.. time is still running without waiting for u dear! kang nnt da xsempat mule la nk menangis same aku n azie..hihi.. ko pulak azie, selamat la kamu ye di kota metropolitan tu! aku tuntut janji kamu mau dtg ke perak bulan depan ok!!! miss both of u girls!

end...!

Wednesday, June 23, 2010

:: J.A.U.H ::

hai sahabat2 ku...
ermm agak lame juge aku x mengupdatekan blog ni..memandangkan kegersangan idea dan juge ketiadaan mase memaksa aku utk membiarkan saje blog ini lesu tanpa tenaga baru...
ape yg pasti, lepas je korg bace entry ni, aku sudah tidak lagi berada di alam maya selama.. [ermm aku sendiri xpasti berapa lama] SBB?? ermm sbbnye adalah.. aku da x menggunakan lagi khidmat en 'Blue Bear' ni. hihi.. dgn ketiadaan lappy jadi aku membuat keputusan utk terminate saje khidmat beliau.. sori en 'Blue Bear'..

[sebenarnye aku da agak lari dr tajuk pd pembuka entry ni]

ok, let me start.... ermm cmne nk start ek..huhu..[sengal!] ok.. lately ni, byk benda yg berlaku dlm diari kehidupan aku sebagai seorang yg bernama manusia. drpd single hingga da ade Dr. Cinta, drpd seorg penganggur kpd seorg yg menpunyai kerjaya (walaupon hanya kerani cabok!hihi), aku tetap bersyukur dgn setiap yg Allah da tentukan utk aku.. apa yg aku sedar ttg kehidupan ni, aku tidak keseorangan. aku masih punya keluarga, kawan2 (mcm korg!), dan Dr. Cinta yg sentiasa ada di kala aku gembira dan sedih, senyum dan ketawa, sedih dan menangis, dan the best part is, segala2nya buat aku rase sgt dihargai...thanx guys for always being by my side!

Julai..bulan pemergian.. hah! bunyi mcm suspens je ek..hihi.. my best buddy, cik SITI akan terbang jauh ke sarawak kerana tanggungjawab beliau sebagai seorang guru.. ( da mcm xcukup 12 buah negeri kt semenanjung ni ek KPM nk hantar dia ke sane!) ermm mulenye, quite surprise jugak sbb ktorg cume acah2 je dia dpt kt sane.. tp nmpknye beliau da mule menerima kenyataan tersebut, hihi.. xpe babe. aku tau ko kan survivor..campak je kt mane2 ko mesti bole hidup! cume pesan aku, jgn nangis2 kt sane nnt tau, sbb aku jauh dr ko nk pinjamkan bahu..ngeeee... kamu jage diri baik2 kt tempat org ok! ko da janji nnt wedding aku ko balik semenanjung, so ko jgn mungkir janji tau babe! i'll be missing u, darl..pasni ntah bile pulak kite bole lepak2 kt tmn layang2, tmn dagang wif CKT feveret kite tu, jalan2 merambu kt tgh2 KL..hhmm, i'll miss that moment too!! [dah babe! kesat airmate ko tu, malu ofismate ko nmpk.. ahaks!]

DAN AKU PULE!!! aaahhh sungguh xku sangka aku juga akan pergi jauh dr Johor dan KL!! jauh dr kawan2, jauh dr family, jauh dr Dr. Cinta!!! sume tu berlaku tiba2 bila hp sony ericsson K530i aku tu berdering.. panggilan dr no yg aku xpasti..

en. dlm talian: helo, boleh saye bercakap dgn cik normala?

saye yg sopan: ye saye bercakap.

en. dlm talian: saya buat panggilan dr ibu pejabat MARA, nk bt pengesahan betul ke cik normala pernah melalui temuduga sebagai tenaga pengajar MARA?

saye yg sopan (time tu da + nervous): ye betul. kenapa ya?

en. dlm talian: ok begini cik, kami ingin menawarkan jawatan tersebut kepada cik dan akan berkhidmat di KOLEJ PROFESIONAL MARA, SERI ISKANDAR, PERAK.

KEBABOOOMMM!!!!! seriously time tu kaki, tangan, lutut sume menggeletar.. aku berjaya akhirnya!! aku time tu rase nk menangis tp aku control je sbb aku masih berada dlm talian bersama encik tersebut + aku tgh drive. lepas bersosek2 dgn encik tersebut, aku terus sampaikan berita gembira ni pd AYAH aku, family, Dr. Cinta, dan sabahat2 terhampir.. Alhamdulillah, aku bersyukur dgn kurniaan-Mu Ya Allah... Kau perkenankan doa aku setiap hari, dan aku pasti ayah juga antara org yg xpernah putus mendoakan itu untuk aku. peh aku speechless, terharu, sebak dan mcm2 perasaan yg susah utk aku gmbrkan.

to make it short (sbb aku pasti ade yg akn merungut bile bace entry aku yg panjang ni) aku akan report duty 1hb Julai 2010. meaning today is my last day to work here as a clerk.. happy to hv been here, tp aku pasti ade tempat yg lebih sesuai utk aku. so esok, aku mule kelam kabut nk buat semua preparation.. cari uma/bilik sewa, service keta, packing sume barang2, itu dan ini. ape yg pasti, aku sgt sedih mahu meninggalkan KL yg hampir 4 tahun aku berada di sini.. meninggalkan anak2 buah yg cumel (kakak sofiya n adik surayya), cik sahabat (cik azie), Dr. Cinta terutamanya.. aduhh... aku harap aku kuat tinggal berseorangan di Perak sana..kepada CIk Azie, ko jgn sedey..sori sbb aku tinggalkan ko kt KL...aku n siti xde, ko jgn nakal2 ok?? (ngeee...ktorg yg ajar ko jd nakal kan sbnrnye??hiks...!!) dun wori babe, once a month aku mesti turun KL..jgn sedey, jgn nangis..anything juz text or gv me a call ok babe!.. do keep in touch ok!

kepada Dr. Cinta... ermmmmm (I'M SPEECHLESS!!) sayang, pls keep trust on me, n i'll do the same.. nothing will change my heart, my feelings towards u, ok baby?? i luv u more than anything... (aku xnk nangis!!)

aku harap aku x JAUH dr kalian semua walaupon jarak memisahkan kita beribu batu... luv u all, guys....

Thursday, June 03, 2010

semak dan samun di sini...

peh da lame gile xmenjenguk halaman blog ni..semak samun rasenye..nk kena mancah ni, ahahah... ermm kebizian melanda menyebabkan tuan tanah tidak dpt meluangkan masa utk mengupdate entry terbaru di sini.. plus lappy kesayangan aku juge sudah tidak lagi menjadi milik aku..huhuhu.. sgt sedih rasenye..ermm tp x mengapa lah.. ade org yg lebih memerlukan khidmat lappy itu berbanding aku.. huhuhu..

aku skrg berada di dalam mode bahagia... BAHAGIA bersama ahli keluarga yang sentiasa memberikan cukup kasih sayang, dorongan dan semangat di kala aku ingin rebah dan hampir tersungkur dengan segala dugaan dan cabaran hidup [ thanx a lot to all my luvly family members: ayah, arwah mak (sewaktu hayatnya dia yg byk berkorban demi memastikan aku sentiasa bahagia..luv u, mom.. Al-Fatihah), makcik, long & keluarga, kak ilah & keluarga, kak idah & keluarga, kak lin & keluarga, abg sukor & keluarga, juga kak ham & keluarga... >>>> nmpknye aku sorg yg belum ade '& keluarga' di belakangnya..ahaks!].. BAHAGIA bersama teman2 yg sentiasa ada di sisi ketika susah dan senang, gelak dan ketawa, dan ketika sedih juga gembira [ dun wanna mentioned each name of u guys, kang nnt ade yg tertinggal kecik ati lak..huhu. thanx a lot guys, luv all of u damn much!]... the best part in my life rite now, BAHAGIA bersama seorang insan yang amat menghargai aku dalam hidup dia, menerima segala kekurangan dan kelebihan yang ada pada diri aku, dan sentiasa memberikan yang terbaik untuk aku.. [special dedication of course to my Dr. Cinta, Norazam Jamar.. thanx for bringing back my happiness.. luv u so much, Sayang]

semoga kalian sentiasa di limpahi Rahmat daripada Allah, dan semoga kebahagian itu sentiasa menjadi milik kita semua... amin... (^_^)

Saturday, May 15, 2010

...PadaHariSabtu...

BUSAN!!!!

hanya itu sahaja perkataan yang aku dpt luahkan pada hari ni sabtu ini... seharian berada di rumah seorang diri cukup membuatkan aku tertekan! huh! mujur juge pagi ni aku menjenguk matahari seawal 9.30 pagi bersama2 dgn sahabat yang seorang tu untuk bersarapan.. layankan juga dia nk mencari SOTO katenye...last2 terfikir di Taman Melawati.. ermm so-so jela soto nye, xde la sedap mane pon... lantas fikiran teringat pd Ani Sup Utara kt sebelah Sogo tu..pergghh sedap kot! tp sori sahabat, bukan hari ini...next time kite terjah sane ok?!

pulang ke rumah, housemate ajak ke Putrajaya, mahu ke Jom Heboh barangkali.. tp memandangkan cuaca agak panas, jd aku mengambil keputusan utk duduk sahaja di rumah.. untung nasib petang boleh keluar berjumpe Doktor Cinta.. ahhhh tersangat rindu aku pd dia! tp malangnye, dia bekerja pule.. sampai pukul berapa aku pon xtau... hmmmm jawabnye mmg mati kebusanan la aku di rumah..terase menyesal pulak menolak pelawaan housemate aku tp utk ke Putrajaya..adooiii otak da jem..

ermm ape aku nk buat ek.. layan DVD kot.. bole la drpd xde bt pape..nk tdo mate xterase pon nk tdo, plus dgn bilik aku yg da mcm oven suhunye... so aku layankan Night at the Museum 2 [walaupon aku da tgk cite tu 2x kot!]. habis layan movie, bukak lak Astro Arena [channel 801], hah! Piala Uber Final!! CHINA vs KOREA... sudah semestinya aku menyokong Korea memandang kan aku pernah ke negara itu dan juge kerana da busan asyik melihat China xsudah2 menjulang piala...mulenye aku agk ragu2, bole ke skuad Korea ni membawa kemenangan.. tp ternyata permainan dan strategi yg diorg tunjukkan mmg MANTAP!! drpd 1st single,terus mengheret ke 1st double, Korea terus mengungguli permainan... aku pulak yg berdebar2 nk tunggu siapa yg bakal menang..2nd single, nasib memihak kepada China..aku da mule xsenang duduk [tp korg dpt byg x betapa busannye terjerit2 dan bersorak sorg2 kt rumah?? tu la yg jd kt aku td..mcm org gile ok!!hahhaha] masuk ke 2nd double, setiap serangan drpd kedua2 pihak lawan saling xputus2..aku sgt kagum dgn semangat kesukanan yg diorg tonjolkan sbb masing2 ada matlamat sendiri utk menang! alangkah berbangganya aku jika skuad kita Malaysia yg berada di tengah gelanggang tu..huh! [emo kejap aku, sebak rase nk nangis!huhu] akhirnya, Piala Uber menjadi milik KOREA!! syabas2... akhirnya "Tembok Besar China" runtuh juge. xsabar juge nk tgk aksi Indonesia vs China utk Piala Thomas esok.... jgn lupe tgk tau, kul 2 ptg!! hihi...

end pasal Piala Uber.. kebusanan aku masih belum terubat lagi walaupon sedikit sebanyak kebusanan itu terubat dgn aksi2 dlm Piala Uber tu.. huhu.. ermm baju da lipat, bilik da kemas, lantai da mop, pastu da xtau lagi ape nk buat.... aku xtau status ttg Doktor Cinta samada dia masih berada di site [bekerja] ataupon sudah pulang ke rumah.. tp sudah semestinya dia sgt penat hari ni sbb dr semalam dia xberhenti lagi bekerja... jd plan untuk keluar bersama dia terbantut begitu sahaja..arrgghhh kesian same itu Doktor Cinta!! bekerja sgt gigih utk mencari duit.. aku sgt risau ok sbb kesihatan dia agak membimbangkan sejak akhir2 ni.. ermm syg, jgn la push sgt diri tu k syg... kesihatan kena jugak dijaga..duit byk kalo sakit, karut gak syg.. huhu.. [ayat yg dia selalu gune utk bahan aku]

ermm aku xtau lagi ape aktiviti yang aku bole buat utk menghabiskan hari sabtu ni... terus berada di bilik, di depan cik lappy, melayan facebook dan ape2 sahaja yg boleh mengubati kebusanan ni sampai mate ni terasa nk tdo...

end! [mode >>>> masih lagi busan.. :( ]

Thursday, May 13, 2010

~ Demam Piala Thomas ~


PROUD TO BE MALAYSIAN!!!

hihi..aku tgh bersemangat ni memandangkan semi final Thomas CUP antara Malaysia dgn China bakal berlangsung petang ni pukul 7.. pastinye aku akan pulang ke rumah sejurus sahaja waktu bekerja tamat pd pukul 6 ptg..

mengimbau kembali permainan skuad badminton Malaysia pd quarter final kelmarin, aku dgn housemates aku mmg xsenang duduk dok bersorak [walaupon mereka di stadium tidak mendengar] sehingga kan tiada langsung konsentrasi utk kami bermain bowling [sbb mase tu ktorg dok g main bowling kt Ampang Point]. aku yakin sangat seronok kalau berada di stadium Bukit Jalil bersorak, bertempik menyaksikan perlawanan yang hebat itu. persembahan yang mantap, hebat dan bertenaga ditonjolkan oleh semua pemain negara membuatkan kami juge bersemangat utk menyokong walaupon dr jauh!! kalo la permainan sebegitu yg ditonjolkan dr awal sewaktu pertembungan dengan Jepun pd peringkat kumpulan, sudah tentu kita boleh menang..! tp xmengapa, yg lepas biarkan ia.. jadikan itu satu pengajaran dan semangat utk kita merampas kembali Piala Thomas! yeay!
berkata tentang pemain negara, Dato' Lee Chong Wei, pemain ini tidak perlu lagi kita pertikaikan bakat dan kesungguhan beliau.. kemungkinan besar beliau bakal bertembung dgn Lin Dan pd petang ni bakal memberikan persaingan yg sengit utk pemain dr China itu! yakin bole CW!! begitu juga utk pasangan regu negara, Koo Kein Kiat & Tan Boon Heong, sudah semestinya permainan menarik bakal mereka tonjolkan petang ni..yakin, sudah semestinya kita bole menang! dan utk perseorangan kedua Wong Choon Han dan juga perseorangan ketiga Mohd Hafiz Hashim, jangan kita merendah2kan permainan mereka kerana aku yakin mereka juga bakal mempersembahkan satu permainan yang bersemangat dan kita sebagai rakyat Malaysia akan berbangga dengan mereka! dan terkahir utk pasangan regu bidan terjun, Mohd Zakry dan pasangannya yg masih belum ditentukan siapa, moga2 mereka juga mampu utk menonjol dan memberikan satu persembahan yang boleh kita semua bangga kan.. apa yang penting, semangat sepasukan, semangat juang, semangat kesukanan dan semangat cintakan negara perlu ada dlm setiap diri pemain, juga kita sebagai penyokong haruslah mendoakan agar skuad badminton piala thomas negara kita diberikan kekuatan dan semangat yang luar biasa utk memiliki semula Piala Thomas setelah kemarau selama 18 tahun.. HIDUP MALAYSIA!! MALAYSIA BOLEH!! YIIHHAAAA!!!!

Saturday, May 08, 2010

~~ suram dan muram ~~

berada di kampung sgt menenangkan.. xkire ape pon badai yg melanda, rumah ini seakan menyejukkan segala gelora hati... jam menunjukkan pukul 12.05 pagi..badan letih, fikiran juge begitu.. tp mata masih belum mahu tdo..sahabat, cik azie sudah sedari td lena ketika tgh menonton drama Serapuh Arang kt TV3 td.. letih sungguh dia seharian menemani aku ke Batu Pahat mencari hadiah utk pasangan pengantin esok..aku pule, masih lagi mengarang2 ayat utk entry blog ni..

hati sakit, tp rindu.. kenapalah dia, si doktor cinta tu suke sgt nk sakitkan hati aku.. puas hati dia agknye kalo aku ade perasaan yg mcm tu. susah sgt ke soalan yg aku bg sampaikan susah sgt nk menjawabnye? gurau, ye mungkin gurau...tp??? aarrgghh aku xsuke perasaan tu!! suke2 nk cakap tp xnk pk perasaan org lain...ermmm aku yg terlalu emo ke? xleh dibawak bergurau ke?? ego ke dia??so aku mcm bengang....!!

plus.... esok adalah Hari Ibu.. untuk tahun kedua, tiada sambutan Hari Ibu dalam diari aku... hanya mengucapkannye pd kakak2ku yg telah bergelar ibu... ye, tahun ni aku ade Makcik, tp ntah la... ermmm just wish for her la esok... tp, kenangan bersama Arwah mak satu persatu masih segar dlm lipatan ingatan aku..terlalu rindukan dia saat aku kesedihan, sunyi dan suram seperti sekarang... malam ini, hati aku kosong.. hati aku rindu, tp......................

[teringat juge pd bakal mak mertua aku di JB.. selamat hari ibu, makcik... semoga makcik sentiasa berada dlm kesihatan dan kesejahteraan yg berpanjangan...amin.. >>> kalo ditakdirkan aku utk menjaga dia, aku redha kerana pada aku, mak dia adalah mak aku juge...]

Friday, May 07, 2010

| aku dan busan |

hari ni aku dan busan mmg xdpt dipisahkan.. da bermacam2 cara dan ragam aku cube lakukan, tapi tetap juga busan itu mengekori aku walaupon ke dalam tandas wanita.. aduhh..apakah dan kenapakah hal ini berlaku..??? adakah kerna hari ini hari jumaat dan tambahan aku juga mahu pulang ke kampung halaman mlm ni?? oohh tidak...!!

jam menunjukkan pukul 5.35 petang... ada lagi 25minit utk aku berpisah dgn kebusanan ini.. balik rumah, mandi, kemas ape2 yg patut...rehat sekejap, kemudian pergi berjumpe doktor cinta sebelum pulang ke kampung halaman. kemudian amik azie di bandar seri damansara, last sekali amik cik ct di jelatek...ermmm agak rushing di situ, pasti penat juge kerana tidak cukup tdo.. tmbahan hanya aku sahaje yg berupaya mendrive kereta manual..huhu.. harap2 mereka berdua tidak membiarkan aku keseorangan bersama si busan sedangkan mereka masing2 lena di dalam JDS ku itu..huhuhu...

mase semakin suntuk..sharp pukul 6 aku mahu pulang.. jadi aku mahu mengemas.. selamat pulang ke kampung, mala!

Tuesday, April 27, 2010

HURUF BESAR.. (ahaks!)

tajuk entry ni mcm xde sape yg faham kecuali aku dan ct..hihi..ct bengong, sentap gara2 HURUF BESAR..hiks! bahan2... dan tajuk ini juge seperti tiada kaitan langsung dgn isi kandungan entry ini..harap maklum.

aduh ape la yg aku nk mengarutkan ni agaknye...busan suda di ofis..kepala sakit, sejuk, ujan lebat dan rindu pd doktor cinta.. ermm adakah ujan lebat ade kaitan dgn sms ct kepada doktor cinta td?? " kalo ko xnk KL banjir, sile call mala"... pergghh kalo aku jd doktor cinta pon terkejut..huhu..mujur tiade serangan jantung (bak kate doktor cinta saye). huh! aku pon xtau kenapa aku begitu emosi td..rase xsedap hati n berderau darah secara tibe2 membuatkan serta merta aku teringatkan doktor cinta yg sedang bekerja dan juge ayah di kampung..ok kah mereka?? aku pule xboleh nk mendapatkan khabar berita gara2 ketiadaan kredit,huhu (name je hp ade 2, tp langsung xbergune disaat aku kepapaan..huh!) mujur juge adenye cik ct yg membantu (walaupon aku dicharge dgn secawan teh tarik dan juge cendol!).. thanx babe..! :)

rasenye aku da xbole nk berpoye2 dgn semua laman sesawang mulai esok kerana tuan punye celcom tidak memberikan kebenaran kepada saya sehingga bil dilangsaikan...hihihi..gaji pule ntah bile akan dapat, jd saye amat kecewa. sekian sahaja..

Friday, April 23, 2010

23 haribulan april tahun 2010

hari ni aku halfday bekerja..ade appointment kt hospital ampang..mcm biase, buat fisioterapi..tp kali ni sakit yg amat...rase lenguh2 seluruh badan, mcm kena bt kimo pulak..huhu..[erkk..mintak dijauhkan la penyakit yg sebegitu rupe!] habis terapi kul 12 tghari, aku pulang ke rumah..berehat2 sebelum bergerak ke ofis kul 2 ptg..memandangkan hari ni hari jumaat, plus aku nk balik kg pulak mlm ni, so mood nk bt keje mmg xde..huhu..ape yg aku bt, claim sume mileage..hiks [ padahal belum akhir bulan pon..] mane tidak..duit yg aku ade tinggal rm4 sahaja di dalam purse!! sungguh papa kedana aku rupenye..huhu.. kesian...!!

masih di ofis...meng'update' entry blog ni dan juge berchatting bersama doktor cinta saye sebentar.. xsempat aku nk jumpe dia mlm ni, sbb nk bergerak pulang ke kg halaman selepas isya'... ermm rindula gamaknye pade doktor cinta saye itu..huhu...i'm gonna miss u, syg... next week kite jumpe eh... :) kepada sahaba, cik siti norizan yg bakal menghabiskan hujung minggu bersama2 gula jantungnye... have a hepi weekend, babe!! yg pasti aku akan g pekena cendol satar dan aku akan mesej ko waktu itu..ahaks!

its time to go back! selamat tinggal, kota...kg halaman, tunggu kepulangan saye!!

mode>>>> xsabar nk peluk cium nuneng, kucing kesayangan saye itu..!!

Thursday, April 22, 2010

| pada jam 12.07 pagi |

mate masih belum lelap..leka mendengar bait2 lirik lagu nyanyian dakmie-YANG TERINDAH (ost cite ADAMAYA yg tgh main kt TV3 tu la..) hihi.. lirik lagu dia mengingatkan aku pd 'doktor cinta' aku...sgt indah setiap susunan perkataannya, dan sangat menusuk jiwa bile aku mendengarnya...cool sgt, i like... :) after diz boleh jadi ost AZAMALA pule la gamaknye..ahaks!


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

saya sayang kamu, azam... :)

Monday, April 19, 2010

hari isnin yg mendung..

arrgghh...kenapa mesti ada hari isnin?? (pertanyaan yg ct ajukan pade aku pg td, hihi) monday mood adalah mood yg paling xbest untuk dilalui oleh org2 yg bekerja, termasuklah aku... seperti biase la, mengadap dokumen2 dan fail2 yg entah bile akan lenyap dr pandangan mate..huhu.. mujur xterlalu byk keje utk aku bereskan hari ni, tetapi nk menyiapkan 3 fail sudah cukup terseksa pabila hari isnin.

jam menunjukkan pukul 5.53 petang, got another 8 minutes to go back!! aku insyaAllah berpuase hari ini, menyahut hukum Allah, sunat berpuase di hari Isnin disamping melunaskan hutang puase ramadhan yg lalu..serik rasenye bermaraton puase tahun sudah..hihihi... doktor cinta call, katenye xsempat utk menemani aku utk berbuka puase kerana sibuk dgn urusan kerjanya.. tidak mengapalah syg, org tapau makanan je nnt kt pasar malam.. :)

mari berkemas untuk pulang...!!

~~ fobia ~~

arrrgghhh...!!! mengapakah flat desa pandan ini terputus bekalan air?! mujurlah uma kakak aku ade di kl juge...jadi sudah semestinya uma dia menjadi lokasi utk aku mandi dan juga membasuh baju...hihi.. ermmm ekceli tajuk entry ni xde kaitan pon dgn ketiadaan air, haha...saje nk bg intro mcm xde kaitan ckit..hiks! gile!

seperti biase la, lepas aku menghabiskan mase dgn anak2 buah aku tu, aku menghabiskan sisa masa yg ade bersama doktor cinta aku pulak.. minggu depan dia da standby, so mase utk dia bekerja adalah lebih panjang berbanding mase dia bersama aku...mujur juge weekend nnt aku pulang ke kg halaman, jd tidak la terlalu beban menanggung rindu (chewaaahh bahasa aku sejak2 bercinta nih..ahaks!) lepas bersantap di Sate Kajang Haji Samuri yg berlokasi di Taman Melati itu (doktor cinta saye mengidam nk makan sate sejak dr hari semalam..hihihi), kami teruskan perjalanan tanpa hala tuju setelah aku keberatan nk menghantar dia pulang. topik kami di dalam kereta; TUNANG & KAWEN. hati aku akan berbunga2 setiap kali topik itu yg kami bincangkan..seakan2 aku dah xsabar nk hidup bersama doktor cinta aku tu sbb aku terlalu cintakan dia sampai sedetik pon kalo boleh xmau berpisah... (erkkk..touchingnye kalo doktor cinta saye yg bace ini..hihi). tp, bile dia cube bangkitkan tentang tempoh ikatan pertunangan, tetibe aku rase seriau....aku rase seram sejuk dan ade satu perasaan takut yg menyelubungi diri aku... kenapa ek??? adakah itu namenye fobia atau trauma akibat dr pengalaman yg lepas?? ermmm mungkin, kerana kehilangan itu adalah satu perkara yg paling pahit utk aku telan sendirian... ye aku faham, doktor cinta kau juga nk merasa nikmatnya alam pertunangan, di saat bergelar tunangan org..tapi seolah2 aku seperti xbersetuju dgn plan dia...ermmm, selfish kah aku?? terlalu mengikut emosikah aku??? adilkan utk aku melakukan itu kepada doktor cinta aku?? syg, bukan org xsetuju, tp org masih belum punya kekuatan itu nk menempuh dugaan di alam pertunangan.... sepertinya aku xmahu tempoh itu terlalu panjang, memadai jika dia betul2 da bersedia utk majlis perkahwinan, dan ikatan itu hanya utk beberapa bulan. dan tarikh majlis pernikahan terus ditetapkan semasa pertunangan itu..ermm salahkah cara aku?? sayang......tolonglah.....plss.... nnt kite bincang lagi eh tentang perkara ni...

Ya Allah... bantu lah aku.... berikanlah hamba-Mu ini kekuatan utk menempuh segalanya.. aku terlalu sygkan dia Ya Allah...dan aku cintakan dia kerana-Mu...izinkan aku sehidup semati dengannya..dan aku xsanggup untuk kehilangan dia......amin....

Sunday, April 18, 2010

... dataran merdeka ...

malam minggu, Kuala Lumpur xpernah tido... suasana masih lagi hiruk pikuk di kala jam 2 pagi... malam ni aku menghabiskan masa bersama doktor cinta aku melawat sekitar kuala lumpur, melihat pelbagai ragam dan karenah manusia...

perjalanan bermula seawal 7.30 malam di mana aku pergi mengambil doktor cinta aku tu di rumah, dan kami terus ke taman melawati...sahabatku, noin menjemput utk dtg makan2 dirumah...aku yg bernama mala ni, mmg pantang kalo dgr pasal makan ( errrkkk...patut la berat badan semakin bertambah!!) hihihihi... rezeki jgn ditolak orang2 tua kate kan... thanx noin for the invitation n delicious menu (ayam masak merah dia sedap sgt ok! doktor cinta aku juge berkata begitu..hihi) siap tapaukan kuih muih n bubur kacang, juga sgt sedap...happy to meet u, babe!! next time kite chill k... :)

kemudian, perjalanan kami teruskan ke destinasi yg kami sendiri xpasti...hihi.. biasenye mmg cmtu pon, sbb sampai xtau nk menuju ke mana.... doktor cinta itu terus je sesedap rase menekan pedal minyak...hingga wira biru air lautku itu sampai ke PUTRAJAYA..... agak jauh utk sesape yg jarang ke sane.. tp pd aku, xde la jauh mane pon (sbb dulu stay kt bangi, so terasa putrajaya tu dekat even skrg aku dok jauh di KL, hihi) seperti pasangan bercinta yg lain, kami melepak di tepi tasik di putra perdana sambil melihat pelbagai ragam manusia...yg bercinta lain, yg bawa family lain, yg melepak bersama kawan2 lain pula ragamnye... kami juge seperti yg lain barangkali, merehatkan minda dari kesibukan kerja dan beban2 yg membelenggu fikiran... apatah lagi aktiviti sebegitu dilakukan bersama org yg kite sayang....tersangatlah rilex minda ini..hihi...

memandangkan malam semakin kelam dek kerana langit ingin menurunkan hujannya..kami pon pulang kembali ke kota.... doktor cinta mengajak aku ke satu tempat yg mana katanye aku boleh lihat lebih byk lagi pelbagai ragam manusia yg hidup di kota... ke mana??? DATARAN MERDEKA... mlm ni, polis trafik dan JPJ membuat operasi di situ (kate doktor cinta, hampir setiap malam minggu operasi tu dilakukan). selalunye, aku hanya lihat aktiviti sebegini di kaca2 tv (samada berita ataupon 999). pengalaman pertama melihat mat2 rempit berusaha melepaskan diri drpd tahanan polis... diorg siap boleh main kejar2 lagi kt tgh2 jalan yg sesak tu...padahal jarum jam aku menunjukkan pukul 1.45 waktu itu... ermmmm xkurang gak yg menonton aktiviti kejar mengejar tu, termasuklah kami berdua..hihi... sampaikan mungkin yg menonton terlalu ramai, seorang encik polis mule bersuara...

"kepada yg xberkenaan, dah2 korg g la balik... da malam da ni. dataran merdeka da tutup. esok kalo nk dtg, dtg lagi..."

hahahha... aku dgn doktor cinta aku punye la gelak dgn kata2 amaran yg keluar dr mulut encik polis tu...cara dia bercakap mcm tgh cakap pd anak..hiks... jd bahan la sekejap kata2 tu, sampai aku pon boleh hafal..hiks... tp sesekali layan kepala gile doktor cinta aku tu, masuk gak kt benak fikiran, hahaha... thanx syg for this new experience.. kalo dia xbwk aku, sampai ke sudah la aku xtau benda ni..hiks..

malam pon semakin melabuhkan tirai...doktor cinta aku juga semakin letih memandu tanpa arah tuju, jd kami membuat keputusan utk pulang.... aku mmg da xlarat sgt nk drive, so doktor cinta aku hantar aku pulang ke rumah, and my baby blue dia bawak balik... syg, jage leklok keta org tu tau... huhu... xpernah aku berpisah dgn baby aku, tp malam ni aku lepaskan dia bersama org yg aku syg, so xde la risau sgt, huhu...

mata semakin kelat, doktor cinta pon baru lepas call... so i'm ready to go bed... miss my baby blue, miss my doktor cinta.... luv u syg...gdnite.... :)

Thursday, April 15, 2010

~ doktor cinta saya ~

juz came back from dinner with my 'doktor cinta'.... hihi.. ermm rindu bangat same dia lepas 2-3 hari hubungan tidak begitu baik gara2 salah faham dgn kehadiran manusia yg muncul dr planet zargus agaknye..huhu... lepas da bergaduh then baik, tu yg jd rindu gile tu, hihi... mulenye aku yg nk ke tempat dia.. tp memandangkan kesihatanku semalam agak kurang menyenangkan (tetibe kena migrain setelah beberapa bulan terselamat dr serangan penyakit itu), jd sebagai doktor cinta saya, dia pon dtg untuk mengubati ni..hahha.. thanx sayang... so pasni lupekan la alasan kunun xtau jalan nk g cni la, ape la (alasan lapuk dan berhabuk) hiks...

makin hari, dpt aku rasekan makin sayang aku pd doktor cinta itu... entah kenapa, hadirnya dia berjaya mengisi kekosongan yg sekian lame bertakhta di hati..chewaah... terbayang peristiwa 14-15 tahun dulu yg mane aku tersangat la menggilai lelaki yg aku gelarkan kini 'doktor cinta saya' itu...hiks..lawak pon ade..sudah jodoh rupenye, Allah temukan semula aku dgn 'cinta pertama a.k.a cinta monyet' ku dulu... sayang, thanx sbb menjadi sebahagian dr hidup org skrg ni....


mate semakin mengantuk...doktor cinta aku tu pulak bekerja mlm ni.. so nmpknye malam aku bakal melabuhkan tirai.. esok perlu ke kastam untuk membayar cukai perkhidmatan... da jadi 1 of my job responsibility as a piun a.k.a despatch (tp yg pastinye aku despatch yg jelita..ahaks!) teringat pd sahabat, cik ct norizan yg sakit mate n berada di kg halaman (get well soon, babe!)...huhu.. rindu lak xdgr celoteh ko kt im babe...busan aku kt ofis..huhu... ermm btw, semalam aku rase aku ade termarah ko (tp xtau la kalo ko xperasan).. sori la k...xpasal2 ko pon jd mangse emo aku ni..hiks.. (padan muke!) kepada bakal2 pengantin pule (cik mastura n cik didil) yg tengah bz dgn preparation memasing, sori la aku xberksempatan nk tolong korg rewang skrg ni...insyaAllah da dekat masenye nnt aku tolong la pape yg patut k.. have a gud rest guys!

gdnite!

Wednesday, April 14, 2010

~~ saya kebelakangan ini ~~

Berikut adalah tentang diri saya sejak kebelakangan ini:

1. sedang jatuh cinta dengan Monkey Luv standard 5 saya (credit to Ms. Siti Norizan for this phrase.. =] ), Mr. Doktor Cinta Saya- Norazam (luv u, syg..)
2. semakin cepat beremosi dan sentitif dlm sesuatu perkara (emokah aku? mungkin kerana aku berada di dalam mode cintan cintun..)
3. terasa rindu yg teramat sangat kepada kucing saya - Nuneng... (bile la nk balik kg ni..)
4. mula meminati kerang bakar di taman dagang (tempat lepaking bersama teman saya)
5. xsabar nk menghadiri wedding sahabat2 saya (Mastura pd 1hb mei dan Fadzilla a.k.a Didil pd 8hb mei).. i'm hepi for u girls... =)
6. sgt memerlukan duit utk byr bil ( memandangkan enpon da kena bar dan broadband pula tinggal beberapa hari je lagi) huhuhu.....
7. sudah tidak tinggal bersama kakak saya di gombak (miss my nieces a lot!)
8. bekerja sebagai kerani cabuk di sebuah firma guaman di Kuchai Lama (dalam proses nk cari keje lain juge..)
9. berusaha mengumpul duit untuk pergi ke Melbourne bersama sahabat saya Ms. Fiza pd bulan 10.. (syg, nk gune duit nk kawen bole? huhu..)
10. rindu pada sahabat baik saya, Mr. Yazid. (da lame kite x huha kan?)

Sekian, terima kasih.

Sunday, April 11, 2010

~~ malam minggu

apakah aktivitiku di malam minggu??
duduk di rumah seorg diri, melayan internet, basuh baju, dgr lagu...
rumate xbalik lagi...barangkali keluar berdating..nasib diriku, kekasih hati kerja pulak di malam minggu...ermm kesian dia, penat bekerja siang n malam....nk cari duit punye pasal, nk cepat kawen..hahah..

td lepas bertemu si dia, carried forward plan nk pekena char kue tiaw di taman dagang semalam kepada malam minggu... n seperti biase, aku bersame temanku cik ct mengadakan pertemuan di tempat biase... rase mcm best gile dpt pekena CKT + kerang bakar dua mangkuk..hahah..makan sungguh kami di malam minggu ini... baliknye aku da mcm kekenyangan, seluar terasa semakin ketat...hahah..

btw ct, thanx for da nice make-up bag! suit wif my purse which also with funky polka dot, hiks! esok ang nk p okestra, bole la melarat dgn make up set REVLON kamu yg baru...!!ahaks! hepi okestra tomorrow babe..kemsalam sahabatmu yg menyumbangkan tiket free itu ye..! len kali kalo ade tket lebih sile bawa saya dan doktor cinta saya bersama...hiks...

nanite!

:: aku dan sempit ::

aku dan sempit..
signifikan kah aku dan perkataan sempit itu??
terase sentap bile org yg kite syg mengeluarkan kata2 yg membuatkan seolah2 aku seperti ditampar oleh seekor gorila, walaupon aku seperti sedar dia tidak sengaja meluahkan itu....
lantas membuatkan aku terfikir..benarkah aku berfikiran sempit?? sesempit kotak mancis, ataupon sesempit kereta kancil?? ooohh tiidakkk!!! terasa sukar utk aku terima org yg aku sgt2 syg cakap aku berfikiran sempit kerana perempuan lain!! perempuan yg telah menyakitkan hati aku secara berdepan tanpa aku mengenali siapakah dan dari manakah wujudnya perempuan itu..!! damn sh*T..!!

aku xsuke perasaan ini dan aku xsuke dituduh begitu! salahkah aku mempertahankan hak aku?? salahkah aku utk ambil tahu? salahkah aku utk berasa begitu?? terlalu sceptic kah aku dlm hubungan? terlalu berkirakah aku? seboleh2 aku menjaga hubungan yg baru berputik, kerana aku xmahu pisang berbuah dua kali..... tidak bertimbang rasa kah aku?? terlalu emosikah aku??

aaarrgghhh...nyah kau wahai anasir2 jahat yg cuba menghancurkan hubungan aku dan dia...!!!

Tuesday, April 06, 2010

| mana satu pilihan hati |

Saya bertanya kepada emak, “mana satu pilihan hati, orang yang sayangkan kita atau yang kita sayang? ” Mak jawab, “dua-dua bukan..” Saya tercengang..Mak mengukir senyuman. “Pilihan hati mak adalah yang sayangkan kita kerana Allah..” Saya menarik nafas dalam-dalam. “Macam mana nak tau orang tu sayang kita kerana apa?” Mak diam sekejap berfikir dan kemudian tersenyum. Rasanya mak dapat menduga apa yang sedang bermain dalam hati anak perempuannya. Mana mungkin saya mampu menyorokkan rahsia hati dari mak sedangkan sekilas saya pun mak mampu membacanya. “Yang paling tahu hanya Allah..” mak merenung dalam-dalam wajah anaknya. “Kerana hanya Allah mampu membaca hati hambaNya.. ” mak menyusun ayat-ayatnya. “Dan keikhlasan kerana Allah itu akan terserlah keberkatannya tanpa perlu sengaja ditonjokan oleh seseorang tu..”

aku terbace email ni kiriman dari seorg sahabat ttg pilihan hati...antara cinta, kasih, dan syg..serta sejauh mana kita menilai seseorg tersebut berdasarkan definisi cinta itu sendiri.. dilema antara dua jiwa dan dua hati, yg sukar untuk aku rungkaikan..namun, pilihan itu harusku lakukan demi kebahagiaan dua hati ini serta diriku sendiri...

tertarik dgn pertanyaan si anak, “mana satu pilihan hati, orang yang sayangkan kita atau yang kita sayang? ” aku terfikir sejenak tentang apa yg perlu aku lakukan.. adakah patut utk aku terus menyayangi org yg aku sayang, ataupun memberi peluang kepada org yg menyayangi aku? kekeliruan yg kadangkala boleh memakan diri sendiri.. aku pernah membuat kesilapan dulu, dan xmungkin aku mahu ianya berulang kembali... mereka masing2 ade kelebihan, dan masing2 juga punya kekurangan.. aku jua begitu.. namun aku bersyukur kerana dua insan ini menyayangi aku seadanya aku... sehingga aku terpaksa utk memilih satu antara mereka..

cinta itu indah..cinta itu juga adalah airmata...aku percaya dgn konsep bahawa utk mendapatkan sesuatu, kita harus lepaskan sesuatu [ni da mcm konsep ekonomi da ni---->>kos melepas.. hihi]. utk org yg aku sayang, aku percaya kau akan bertemu seorg insan yg akan memenuhi kriteria yg ditetapkan oleh ibumu, kerana aku tiada semua itu. terlalu byk halangan dan dugaan utk kita terus bersama.. bukan jodoh kita, dan apa yg terbaik adalah aku lepaskan kau pergi mencari sinar bahagiamu... dan utk org yg menyayangiku, aku serahkan perasaan cinta dan syg ini utkmu.. aku berdoa agar pilihanku ini tepat, dan kebahagiaan itu milik kita hingga ke syurga.. aku akan terus belajar mencintai kamu dan pastikan cintaku ini hanya utkmu... sayang kamu!

[mode--->>> layan jiwang di petang hari. rindu padanya!]

Friday, April 02, 2010

menanti berlalunya 20 minit..

errkk...yess!! da 5.40pm..xsabarnye nk balik dr keje.. sume urat2 kt badan aku ni da tegang da..dr pg smpi ke petang mengadap file2 yg melambak2 dgn outdated status..maaakk aaiihh...betul2 la staff lame ni xbuat keje..adduuhh...aku gak yg kena bt sume ni..tp xpela, da namenye keje...sambil2 tu menyambil gak berfb bersama teman2, n berym dgn dr. cinta saye..hihi..ermmm terase rindu pulak pd dia..mcm xsabar nk tggu hari esok. dia ade game futsal, so aku kena ade utk bg sokongan pd dia..ceewaahh, hahah...n hopefully dpt spend time together2 wif him weekend ni..syg, miss ya!

another 16 minutes left.. mlm ni ade 'girls talk' date wif cik siti norizan yg teringin sgt makan nasi lemak mali.. so mlm ni she pick me up around 8.30pm.. lame gak xlepak berdua dgn ko ek ct..sure ade cite2 gempak ni..!! ahaks..!

idea xde, sbb da pk nk balik. bdan sgt letih..! cepat la pukul 6...!!

Wednesday, March 31, 2010

| dalam hati ada kaktus |

haaiihh..tajuk entry adalah ayat dr cik siti.. hihi..
lame gak aku x post entry baru..ekceli aku baru balik uma...dr tghari entertain long dtg ke KL utk urusan keje dia... sebagai adik yg baik hati, so hari ni aku bertindak sebagai driver dia utk ke mana sahaja...hihi..ni pon baru balik dr hantar dia ke puduraya..mcm biase, KL xpernah sunyi dr kesesakan, tmbah pulak dgn hujan lebat....hhmmm...demi long, aku turutkan saja walaupon badan tersangat la letih...

esok, bermula lagi kareer baru aku..huhu..ni da masuk ke berapa aku pon xtau...walaupon xseberapa gajinya, tp bole gak menampung hidup aku di kota yg serba serbi perlukan duit.. mane nk makan, mane nk isi minyak keta, mane nk saving duit kawen...[upsss...aku da mule bercakap ttg kawen nmpknye..siapakah dia?? ahaks! jeng3..] so mlm ni tdo awl ckit la kot..rasenye esok aku akan berada di dlm kesesakan, plus aku xleh nk bajet timing lagi. so aku kena la cukup rehat mlm ni..hahah..mcm ape je ek...

lame gak x lepak dgn siti...didil da asyik tanye bile nk turun puchong ni...hhmmm..nnt la ye dil...aku xde hal..tunggu la tuan punye vivi bersuare...once dia roger aku, sure jadi la tu..sabar ye sahabat, kami akan ke sana jua nnt..hihi..

aku rase aku rindu kan seseorg skrg ni..siapakah?? si dia atau si dia?? hhhmm...yg sorg aku mmg syg, yg sorg lagi aku harus belajar sygkan dia, dan aku rase aku sudah mula sygkan dia... siapa agaknya yg hatiku pilih... aku harus lakukan sesuatu!

Thursday, March 18, 2010

my 25th bday~~


aha...da dewasa da aku rupenye..terasa cepat sungguh masa berlalu...rase mcm baru je main getah kt bawah pokok cempedak besar kt belakang sekolah agama seri kencana dgn kawan [gile ah main getah kt sekolah agama], tetiba hari ni aku da menginjak ke umur 25 tahun... hhihi..indah sungguh bile diingat time sekolah2 dulu...xde nk pk ape2, juz pk nk main, n exam.. n sumtimes pk ttg cinta monyet [ tp aku dulu baek, xde cinta monyet..ahaks!]

well, nothing special on my 25th bday...sambut bday sorg2 tanpa org yg tersayang.. tp terharu gak la bile ade org yg berada jauh nun di singapore tu call n nyanyi lagu bday utk aku...didn't expect dia akan call mlm tu, eventhough ekceli dia call awl sblm detik 12 tgh malam...hihi..sgt hepi bile dgr suara org yg kite rindu...lagi2 bile dia dok menyanyi bagai,hiks..ermm thanx dear.. n after that, a few calls n sms to wish my bday...thanx guys for that...luv u all....

aku tggu jugak wish dr seseorg yg pernah jd org terpenting dlm hidup aku, tp smpi skrg xde.. hhmm, agknye mmg dia da lupekan aku terus dr hidup dia...aku igt lagi, tahun lepas mase bday aku... dia siap tggu depan uma semata2 nk celebrate bday aku kul 12 tgh malam...terasa segalanya manis waktu tu, tp kini kemanisan tu mmg da xde langsung... sume tu tinggal kenangan, satu kenangan yg abadi dan xmungkin akan aku lupekan sampai bile2...

nway, thanx to my luvly sis, kak ham to celebrate bday with me today...thanx for da superb piza [nyum2...akhirnye dpt jugak aku makan piza setelah sekian lame mengidam..hihi]..n thanx also for da nice ikea single bed [even its not for me, its for her pricess..tp aku gak yg akan tido kt situ nnt..hiks]... luv u sis..thanx for everything...

sempena hari lahir aku yg ke 25 ni, aku dgn ikhlas hati merakamkan berjuta2 terima kasih [ayat seorang YB ke nih??] for those yg igt n wish bday aku.. pd yg x igt n xwish tu, aku maafkan..maklumlah, byk sgt tarikh yg kite nk kena igt selain bday aku kan..hiks. tp utk didil, mmg xpatut kalo ko xigt sbb bday aku=anniversary ko dgn pipid..sib baik ko da awal2 sms kt aku..hihi..thanx babe, luv u n frenz 4 eva..! to ct norizan, aku tau ko lupe bday aku n tetibe ko teringat sbb ko online FB kan?? hahah..aku sentap gak dgn ko, tp xde gunenye aku sentap sbb nnt aku rindu nk lepak dgn ko..hiks...

thanx to my great n luvly late mum, MAK kerana melahirkan adik, membesarkan adik,menjadi ibu yg sgt baik, n menjadi kawan n teman yg sgt setia pd adik..walaupon mak da xde dgn adik skrg, tp adik tau mak sentiasa ada dlm hati adik...adik syg mak, n xkan ade sesape yg boleh menggantikan mak dlm hati adik...luv u, mak... Al-Fatihah... to my luvly dad, AYAH...terima kasih jugak sbb membesarkan adik,mencari nafkah tanpa henti demi mencari rezeki utk kami adik beradik,menanggung pelajaran adik, samapi sekarang, adik harap kasih sayang ayah x berbelah bagi...walau apapon yg terjadi, ayah tetap ayah yg adik syg, n ayah adalah yg terbaik...luv u, ayah...

hopefully dgn meningkatnye umur aku tahun ni,menambahkan lagi kematangan dlm diri aku, n jug menjadikan aku seseorang yg boleh mak n ayah serta keluarga aku banggakan.. Ya Allah, ampunkan dosaku, dosa kedua ibu bapaku, rahmatilah kehidupanku sekeluarga..terima kasih Ya Allah kerana masih meminjamkan apa yg aku ada untukku..terima kasih kerana masih memberikan aku peluang untuk bernafas di muka bumi-Mu ini...

selamat hari lahir, mala...!!

Wednesday, March 17, 2010

diselubungi emosi...

aarrgghh ape yg aku pk skrg ni..!!
agak serabut jiwa n raga aku lately..
mlm td aku xleh tdo..so hari ni kepala agak weng ckit..
byk benda yg aku pk..adeeii..

hhmm mlm td da la mimpi mr ex fiance...iisshh cmne la bole mimpi dia agkny...da la mimpi dia nk kawen...haaiihh siyes mcm real...agk payah gak aku nk terima kenyataan tu kalo betul ianya terjadi, tu yg bgn2 tido meleleh air mate aku,huhu...mane x..dia mintak clash pon sbb dia xnk ade komitmen, sekali tetibe kalo betul dia nk kawen, mmg la cari pasal kan...tp smlm, mmg aku betul2 teringat pd dia.. ntah2 dia xsehat kot..huhuhu.. hopefully dia ok...

satu lagi yg bt aku sedey, esok smbut bday sorg2 tanpa org2 yg aku syg..huhu, sedey kot..mcm xpenah je melalui saat2 itu...my babe pon xde kt malaysia... training kt singapore for 2 weeks..end this month baru balik..hhmm, miss u babe..cepat la balik..kalo ade internet jgn lupe anta khabar berite k...

hati, sabar lah....

Friday, March 12, 2010

:: bermula hidup baru ::

helo2..kopi ke milo...
hahah..da beberapa minggu aku senyap mcm kura2...ade byk benda yg nk kena settle kan lately ni.. aku sorg kt uma, housemate g bukit jalil tgk disney on ice, rumate aku pulak lum balik keje lagi..tgh dok melayan The Game Plan ni, post je la entry baru..

ekceli petang td aku baru leh gune broadband baru aku ni..dr minggu lepas xleh gune..da puas kena marah da customer service tu, isshh service xbaguih..credit to cik fiza, my bff to accompanied me to celcom centre this afternoon..so pasni, tetiap hari la ade entry baru..hiks.. [kalo rajin, ok]

well, hidupku kembali seperti setahun yg lepas, kembali menambah statistik pengangguran negara...huhu.sesape yg ade lubang2 keje tu, sile bitau aku ye..haaiihh ape nk jadi dgn aku ni pon aku xtau..

aku xtau nk tulis ape pon kt cni mlm ni since mcm xde topik je sbnrnye..tgh busan + lapar, huhu.. ermm aku nk amik kesempatan la nk wish congratulations kt anak buah aku, Izzati for her SPM's result yg kua smlm..along da bt yg terbaik, n acik doakan semoga dpt tempat di IPTA nnt ok...life is juz begins, so dun give up darling..n xlupe jugak utk my beloved dad n teman hidupnye yg baru, makcik..semoga hubungan kalian hingga ke akhir hayat..kami adik beradik sentiasa dakan yg terbaik utk ayah, n tetap sygkan ayah walau apa pon yg terjadi.. ermm for my cousin also, wani.. congratulations for your wedding..hopefully he's the best for you n your sons..

allright, i'm done..!!

Tuesday, February 23, 2010

diselubungi duka

hari ni dr pagi smpi ke petang aku rase mcm nk muntah ijau..busannye ya ampun..xtau nk gmbarkan camne..mcm biase la..kalo Mr G tu masuk, ade je la benda yg aku buat xkena..xde pon dia nk appreciate aku buat keje..dia xtau mcm nk mati aku siapkan sume..ade je benda yg aku buat dia nk pangkah..aku pon xtau kt mane silapnye..dia mmg xsuke ke Mr Y hire aku ek??mule2 tu bukan main lagi dia..tp sekarang da tunjuk belang pulak..ermm silap2 dia jadi batu api neraka lak nnt suh Mr Y x permanent kan aku..ahh padah...! ermm xpela, kalo bukan kt cni rezeki aku..kt mane2 pon ade..huh.. (mode sedih n pasrah)

ermm kenapa agaknye ye..org2 sekeliling aku ramai yg berputus kasih, termasuk aku sendiri..tp xkurang jugak yg sedang bermadu asmara dgn partner masing2..ermm utk kwn2 n sesape yg da putus kasih tu, hopefully korg tabah la menghadapi dugaan tu ok..bunga bukan sekuntum, n kumbang bukan seekor (typical phrase, hahaha).. ade kt lua sane pasangan yg Allah da tentukan n terbaik utk kalian..xperlu nk bersedih 24/7 smpi kering air mata..redha dgn ketentuan, insyaAllah hati jadi tenang.. ni utk diri aku sendiri jugak..sbb da bermacam2 kes putus cinta aku lalui..sume dgn alasan n situasi yg berbeza.. org anggap aku kuat..ye mmg aku kuat..tp dlm hati, Tuhan je yg tau ape perasaan yg aku tanggung..tp tu la, kena selalu igt Dia..hanya Dia yg faham segalanya..

n for those yg sedang hangat bercinta, aku doakan hubungan kalian berkekalan hingga ke jinjang pelamin. n pd yg da selamat mendirikan rumahtangga, semoga hubungan suci itu hingga ke syurga..utk sahabat lama Wan (kapten aspura TiJB 2002) yg melangsungkan majlis resepsi pd 27hb 2 ni, tahniah aku ucapkan..aku xsure samada aku dpt dtg ke x.. ermm xlupa jugak untuk ayah yg tercinta, yg bakal melangsungkan pernikahan pd 27hb 2 ni jugak.. semoga itu pilihan yg terbaik untuk ayah.. kami anak2 sentiasa doakan yg terbaik untuk ayah, hingga ke akhir hayat.. (mode-xready nk terima mak tiri, tp terpaksa pasrah..mak, adik rindukan mak..)

ermm malam ni member aku nk belanja main bowling kt the curve..yezz!! akhirnya boleh gak aku nk mereleasekan tension aku nih..!! TQ Tati...!!!

Monday, February 22, 2010

::whatever...::

kalo da namenye org tu..kan macam2 ragamnye...
nk percaya susah, xpercaya lagi la susah..
isshh, bukan senang kite ni nk puaskan hati semua pihak...even semua pihak berpuas hati pon, sumtimes diri kite sendiri pulak yg xpuas hati...
tp bile difikirkan, agak kerap jugak la benda tu jadi kan...sbb, no body perfect...

nk jadi manusia ni, kena la bersederhana..
jgn terlalu angkuh, jgn terlalu meninggikan diri..
nnt kt sana tu, kita semua ni sama je di mata Dia..
selalu lah bermuhasabah diri..
baiki kelemahan, tingkatkan keimanan..
pasti akan temui ketenangan..
ni peringatan untuk diri sendiri... sbb lately ni mcm2 perangai org yg aku jumpe...
cume xleh nk komplain, sbb aku sndiri kekadang alpa dan lalai..
n peringatan juga utk kamu semua...
renung2 kan dan selamat beramal..

Thursday, February 18, 2010

apsal aku busan?

rasenye skrg ni da bermula kembali perasaan busan dlm diri aku..busan being an employee, busan being a single.. huhu..
kenapa mesti ade busan?
aku xnk busan, tp busan ttp dtg..haaiiihh.. ape nk jadi..
aku nk rase disayangi..mcm dulu...seseorg, datanglah dlm hidupku...aku perlukan kasih syg itu...
da la aku kekurangan kasih syg skrg ni, da mcm anak terbiar da..huhu
pulak tu, lepas 28hb nnt, bermulalah satu episod baru dlm hidup aku...makin busan la aku...

busan..busan..busan.. pergi lah!!!!

beban kije semakin bertambah..

haaiiihh..
kije..kije..kije...
arini makin byk lak kije aku...saje nk mduga aku ni samada aku leh bt kije sorg2 ke x..
lepas satu, satu...nk bt research lagi...yg sales team kt east cost pon campak kije kt cni..
weii korg kan ramai staff kt sane...tlg bt kije korg sendiri bole x??

Wednesday, February 17, 2010

:: hari yg xbest.. ::

adeii..ke mane la mood aku pergi ari ni.. sume benda aku buat xkena..
da la suare makin sengau..bile g check doc xde lak dia cakap pape..dmm aku makin teruk ke, resdung aku makin teruk ke, suspek denggi ke..dia kate aku sehat jek..
isshh aku kompius ni...bdn aku ade saka ape?? org cakap aku xsehat tp doc ckp aku sehat??
(isshh..ade kaitan ke dgn ape yg aku nk post ni?? adoiiyaii..!)

aku sentap betul la dgn mamat gemuk tu..dia igt aku xbuat keje pe..
isshh..aku bukan report bwh ko la...nk komen itu ini tu nape?? aku buat sume keje yg boss aku suh..yg ko nk bising2 nape? da la aku kne settle sume benda from A-Z..pastu ko nk bising2 lak..haaiihh..ni la org melayu, selalu ada pangkat ckit mula nk cakap besar, n tunjuk riak..semuanya dia yg bagus, semuanya dia yg betul..isshh..xpuas hati tul aku la..

potong mood betul la dia ni...!! da la aku xdpt lecturer MARA..hangin satu kaki..!!! (bak kate epal..huhu)

Friday, February 12, 2010

its time to go back!

yeeaaahhaaa....!!!
its time to go back home..!!
lamenye aku xbalik kg...hmpir dua bulan..
cume yg xbestnye..kena drive sorg2...huhu
esok la kul 4 pagi gerak balik..nk balik mlm ni jammed kot..
malas aku nk meredah jammer tu..huhu..
rilex2 dulu kt uma, kemas2 ape2 yg patut,tido2 dulu..hihi..

ok, selamat bercuti semua..
hepi CNY..!!
drive carefully..dun drink n drive k!
muuaahhh!!

demam + bekerja = pekerja komited

huhuhu...
adeiii sakitnye kepala..
demam la pulak time byk keje ni...
+ nk drive balik sensorg pulak malam ni..haaiihh..
nk amik half day, tp ptg ni kena involve utk Petronas E-Bidding..
company profile nk kena touch up lagi ni..bile la nk hire assistant..
bos, tlg la cepat ckit ye..?

mala, sila makan ubat!

Thursday, February 11, 2010

tinggal kenangan...

fuhh..panas tul kt lua tu...dlm ofis ni punye la sejuk sampai tahap menggigil aku..
kepala pun da ting tong.. kejap sejuk kejap panas..
baru balik dr bangsar, menguruskan sesuatu yg hasilnya xberapa nk lumayan..
habis sudah segala kenangan antara aku dan dia..
cincin sebagai tanda ikatan, sudah aku lenyapkan dari simpanan..
xde kekuatan utk aku terus menyimpan..
lagipun utk apa? utk menyakitkan hati dan membuatkan aku semakin sedih??
ooohh tidak, aku xkan biarkan itu sume berlaku..huhu..
HABIB Bangsar Village menjadi tempat utk aku melenyapkan 'kenangan' itu..
tp xbest gak la, nilainya xseberapa..huhu..tp xpela, aku pon xrugi pape..
bukan aku yg beli pon dulu..hiks...
utk kali terakhir, td aku mengucapkan selamat tinggal pada cincin kesayangan aku..
sedih, tp aku terpaksa relakan ia..
dgn itu, secara rasminya aku mengishtiharkan...cincin tanda antara aku dan dia sudah tiada..
dan biarlah semuanya tinggal kenangan, yg xmungkin aku lupakan..
sehingga akhir hayat aku...

thanks to him, for being sum1 who was really important in my life..
terima kasih kerana pernah penyayangi aku..
terima kasih kerana pernah membahagiakan aku..
terima kasih kerana pernah mengambil berat tentang aku..
dan, terima kasih kerana memberi aku peluang untuk turut menyayanginya...

::hari ini 11/2/2010::

11/2/2010..
kalo mak masih ada, hari ni genap usianya 61 tahun..
dua tahun sudah, kami hadiahkan mak mesin basuh baru..
arwah sempat guna 3bulan je..lepas tu Allah jemput dia pulang..
tahun lepas, kami hanya mampu hadiahkan mak doa, surah yasin, tahlil dan Al-Fatihah utk mak..
sama juga mcm tahun ni...
semoga mak ditempatkan di kalangan hamba2-Nya yang beriman, dan disayangi Allah..
Ya Allah Ya Rahman, kasihanilah ibuku..rahmatilah rohnya..ampunkanlah segala dosa2nya..tempatkanlah dia di dalam syurga-Mu..sesungguhnya hanya pada-Mu lah tempat kami memohon..

mak, adik rindu....................