Wednesday, February 10, 2010

i'm back!!!

Fuyoo...!! lame gile aku meninggalkan dunia blogger ni..
Setelah setahun baru aku kembali...
ishhh3... byknye cite nk update..
Ni sume semangat dr cik CT dan cik DIDIL (masih bergelar cik ye, hahaha) suh aku aktif balik dlm dunia blog ni..
Hahahah..bile pk2 balik, betol gak kate CT, busan2 kt ofis bole gak update blog kan..
Asyik dok mengadap FB(sori CT,u r not allowed to access FB at ur ofis.. *wink*) YM, busan gak.. tmbah lak keje yg melambak2...stress xsudah2..hahha
So credit to them..hihi...

Pasni kompem la byk benda yg nk distorykan memandang da setahun aku xmenebas semak samun kt page aku ni..
Tp skrg da kul 5 pulak...terase nk balik awl lak hari ni..hihi..
Sume staff da balik lak tu...haaiihh busan2...

Errmm ekceli, sekarang aku da keje tempat lain da...dunia TIME dotCom da setahun aku tgglkn..last keje kt situ Mac 2009..pastu bermula hidup aku sebagai seorg penganggur...smbil2 tu bt gak bisnes ckit2..Alhamdulillah di mana ade kemajuan di situ ade kejayaan, hihihi..berkat usaha berbisnes, merasa gak g Korea..pengalaman paling xdpt dilupekan dlm hidup aku..1st time kot nek kapal terebang..hahah! eh aku da lari topik...hiks..haaa lepas balik dr Korea bulan 6, aku da plan nk cari keje balik...sbb bile bebas sgt time keje ni pon busan gak...bulan 10, aku join Train n Place utk Java Programming kat Bangi..mcm caye xcaye jugak la aku amik course tu..sengal pon ade gak time tu..hahah..tp xde rugi ape la, free...dpt elaun lagi,ilmu baru tu yg berharga kot..ceewaaahh insaf lak aku...

Lepas elok aku habis course, Scicom panggil aku utk Astro Customer Service...rezeki aku la kot, they paid me well...cume aku xprefer sbb contract setahun...during contract xleh blah lak tu...so aku mcm pk2 gak la nk g ke x, coz at da same time aku baru lepas interview Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah under MARA...instinct aku mcm dpt, tp ntah la..smpi skrg xdpt2 jawapan..huhu..last2 aku accept offer Scicom utk training sebulan utk Astro Customer Service..during that time, mmg enjoy gile..trainer very sporting, member2 sume gile2 gak...dan aku pon mule jatuh cinta dgn dunia Customer Service...rezeki dtg lagi, bile aku dpt offer utk Project Coordinator kt Nadi Restu Tech.... permanent lak tu, gaji lebih kurang je dgn Astro...ya Ampun..payahnye aku nk bt keputusan time tu... aku da mule suke nk keje Customer Service, but only bcoz of contract, aku decide utk accepted offer from Nadi Restu Tech..so, here I am rite now..duduk kt ofis..hahhaah..haa, ni la sedikit sebanyak perjalanan kareer aku sepanjang setahun aku menghilangkan diri..hihihi..

byk lagi aku nk cite..tp aku rase aku nk balik dulu la..pepagi esok aku sambung ye!

kepada cik CT dan cik DIDIL, aku da update pape yg patut..haha.. esok aku sambung cite k..!

4 comments:

mrsrafiq said...

fuyyyoohhh..pjg gile cite ko..aku nk kene phm kn 1 1..tp mmg aku taw pn apdet dr ko..heheheh..welcome back my dear!!

aPieceOfCake said...

babe!! cte ko pjg gle..aku dala mls nk bce pjg2 ni..aduhh..
tp demi ko aku gagahkan juge utk bace..
nway, bharge gak nme aku ni eks..akhaks!!!!

tuantanah said...

Laaa haii.. kamu2 ini kan.. kena la faham.. ini setahun punye cite lor..hahah..byk lagi nk cite ni..hiks..

aPieceOfCake said...

eh? ikut ktorg la noks